Risicovoet
Dit is een zeer specifieke aanvullende opleiding voor pedicures die de basisopleiding hebben afgerond en is een onderdeel voor medisch pedicure. Deze examens heb ik succesvol afgelegd. De diabetische, reumatische, spastische, oudere en verwaarloosde voet zijn dus van harte welkom voor een pedicurebehandeling. Vergoeding voor deze pedicurebehandeling is meestal mogelijk, informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar!

Likdoorns
Een likdoorn bestaat uit een eeltpit en is meestal ontstaan door wrijving en druk. Dit kan behoorlijk pijnlijk zijn doordat de likdoorn drukt op een zenuw of bloedvat. Een behandeling geeft altijd verlichting. En het kan zelfs zijn dat de likdoorn niet meer terugkomt.

Kloven
Deze kunnen ontstaan door een droge huid. Door het eelt zoveel mogelijk te verwijderen kan de huid weer genezen. Een voetencrème gebruiken verkleind de kans op herhaling.

Ingroeiende nagels
Voorkom ingroeiende teennagels door de nagels recht af te knippen en koop goed passende sokken en schoenen. Toch een pijnlijke nagel? Laat de pedicure er wat aan doen, er zijn een aantal oplossingen. En de pijn? Die verdwijnt dan snel.

Sporters
Veel bewegen kan leiden tot extra vorming van eelt en zelfs likdoorns die het plezier en de prestaties beïnvloeden. Training en voeding zijn belangrijk voor sporters maar wanneer zijn uw voeten eens aan de beurt? Wie wil winnen moet onderaan beginnen!

Zweetvoeten
Zweetvoeten ruiken hinderlijk en de huid is vaak verweekt, vooral tussen de tenen, met risico op voetschimmel. De pedicure kan u advies geven over de verzorging en behandeling

Voetschimmel / Zwemmerseczeem / Mycose
De voeten zijn vaak rood, jeuken en hebben blaasjes en/of kloofjes tussen de tenen. Dit is erg besmettelijk en daarom is behandelen belangrijk. Laat ook dit probleem door de professionele pedicure behandelen.

Schimmelnagels / mycosekalknagels
Dit wordt vaak veroorzaakt door besmetting van bijvoorbeeld een huidschimmel. De vaak lelijke dikke nagels worden dunner gemaakt zodat er minder druk in de schoenen is.

Gelnagels
Lelijke en beschadigde nagels worden weer mooi door speciale flexibele gel. De nagel voelt heel natuurlijk aan en wordt niet als storend ervaren. Ook is het mogelijk om een french pedicure (wit randje) te laten aanbrengen of een gekleurde gel.

Wratten
Voetwratten hebben geen verdere uitleg nodig. Cryotherapie, het bevriezen van weefsels, is de referentie als het gaat om het behandelen van wratten en cosmetische huidletsels. De CryoPen maakt gebruik van deze behandelingsmethode. Behandelingen met de CryoPen zijn veilig en gebeuren op de millimeter nauwkeurig. Hierdoor kan het behandelen van gezonde huid rondom de wrat gemakkelijk worden vermeden.Het gevolg is dat er geen pijn ontstaat en dat de patiënt zal toestaan dat er langer en dieper wordt behandeld. In de meeste gevallen is er na één of twee keer behandelen al een heel goed resultaat.