Hardlopen, fitness, voetballen, tennissen.... Sporten is populair... De één doet het om lekker in beweging te blijven en de ander doet het beroepsmatig.... Maar wat vaak vergeten wordt, is dat de voeten van sporters vaak heel wat te verduren hebben, mede doordat het lichaamsgewicht op de voeten tijdens het sporten erg hoog is... Om maar een voorbeeld te noemen; tijdens het hardlopen draag je drie tot vier keer je eigen lichaamsgewicht!

Heel belangrijk zijn dus de schoenen. Elke sport heeft wel zijn eigen schoen. We laten ons vaak verleiden door voor een “duur merk” te kiezen, maar dure merken zijn niet per definitie goede sportschoenen! Verkeerd schoeisel is vaak de oorzaak van veel klachten en blessures. Niet alleen aan de voeten, maar ook aan de enkel, knie en heup.

Ook de nagels krijgen er bij het sporten flink van langs; trauma nagels, ingroeiende nagels, ingescheurde nagels, stootnagels ... We zien ze vaak bij de sporters terug, net als blaren, overmatige transpiratie, mycose en kloofvorming...en eeltvorming niet te vergeten, die kan erg pijnlijk zijn, omdat dit gepaard kan gaan met blaarvorming of bloedingen onder het eelt.

Medical taping is elastische tape dat bij verschillende soorten klachten kan worden toegepast b.v. gewrichten ondersteunen, reductie zwelling, verminderen pijn. Spierblessures, kneuzingen, ontstekingen, gewrichtsklachten en verrekte banden.